Renalzin (bij nierinsufficiëntie)

Gesloten
Gebruikersavatar
Neeltje
Advies PZ-Can
Berichten: 68411
Lid geworden op: 13 mar 2009 17:48
Insuline: niets

Renalzin (bij nierinsufficiëntie)

Bericht door Neeltje » 13 jun 2009 17:20

Doorbraak voor oudere katten met chronische nierinsufficiëntie
Voedingssupplement beschermt nieren en verbetert duur en kwaliteit van leven van de kat


04-dec-2008
Doorbraak voor oudere katten met chronische nierinsufficiëntie
Voedingssupplement beschermt nieren en verbetert duur en kwaliteit van leven van de kat

Mijdrecht, 4 december 2008 – Chronische nierinsufficiëntie, een langzame werking van de nieren waardoor afvalstoffen minder goed uit het lichaam van de kat worden verwijderd, is één van de meeste voorkomende doodsoorzaken bij oudere katten 1. Dit is binnenkort verleden tijd. Bayer’s divisie Animal Health introduceert Renalzin®, een nieuw gebruiksvriendelijk voedingssupplement, waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het meehelpt bij de ondersteuning van chronische nieraandoeningen bij oudere katten. Het belangrijkste bestanddeel in het voedingssupplement is het door Bayer geregistreerde Lantharenol® (lanthanumcarbonaat), een fosfaatbinder die ontdekt is tijdens recent onderzoek naar nierfalen. Verder bevat het kaolin en vitamine E.

Chronische nierinsufficiëntie verloopt zo subtiel dat ze onopgemerkt blijft tot de kat ernstig ziek is.
Op dat moment is al 85% 2 van de nierfunctie aangetast, waardoor zowel de duur als de kwaliteit van het leven van de kat vermindert. Chronische verlopende nierziekten treffen één op drie katten ouder dan 15 jaar 3 en 10% van alle katten boven de 7 jaar lopen risico op de ziekte.
Dr. Dennis Chew, dierenarts-uroloog en nefroloog en werkzaam als specialist aan de universiteit van Ohio zegt: “Een chronische nieraandoening is moeilijk vast te stellen in een vroeg stadium, terwijl het tijdig starten van een behandeling juist de verergering van de aandoening kan vertragen. Fosfaatbeperking in de voeding is een belangrijke stap bij het stabiliseren van chronische nieraandoeningen. Renalzin® kan door zijn neutrale smaak probleemloos worden toegediend aan de normale voeding of aan een nierdieet.”

bron: [url]http:///www.bayer.nl[/url]
Laatst gewijzigd door Neeltje op 14 sep 2009 16:16, 3 keer totaal gewijzigd.
Gesloten