Silas

Gebruikersavatar
Silas
Berichten: 81
Lid geworden op: 27 jan 2013 21:31
Insuline: Lantus
Woonplaats: Heerlen

Silas

Bericht door Silas » 13 apr 2013 13:11

Hallo allemaal,

Silas wordt nu bijna 5 jaar en bij hem is eind januari 2013 suikerziekte gediagnostiseerd.
Na de diagnose zijn we gestart met caninsuline, het ging toen steeds slechter met hem, hij viel af en woog nog maar 3,8 kg (woog ooit 7,3kg!! was niet te veel voor een ragdoll kater)Hij rook ook erg naar aceton (ook aangegeven bij da), deze zei dat dit hoorde bij diabetes.
In februari ging het heel slecht met hem, zakte door zijn pootjes. We zijn toen naar de Dierenkliniek in Gent met hem gegaan waar hij werd opgenomen met een ketoacidose. Hier stapte men over op lantus, na een paar dagen mocht hij mee naar huis met hills dm ( hij at slecht) Ik hoefde niet op ketonen te meten zei men of glucose.
We hebben toch keto-sticks bij de drogist, maar goed ook want na 2 dagen ging het weer slecht met hem en had hij veel ketonen in de urine, kleurde paars.

We zijn weer terug gegaan naar Gent, waar weer een opname volgde...weer ketoacidose en leververvetting.
Na een week mocht hij naar huis...
We kregen ander dieetvoer purina dm ( wat hij heerlijk vindt) en ondersteuningstabletten voor zijn leververvetting...en sindsdien zijn we niet met hem terug hoeven gaan.
In het begin lag hij voortdurend bij zijn drinkbakje en zag er slecht uit, kale plekken, mager, doorgezakte pootjes het duurde lang voor de glucose onder de 20 wilde zakken.
Maar sinds een week heeft hij waardes onder de 20 met 6 eenheden lantus, heb zelfs al een waarde van 11 gemeten
Hij loopt weer vrolijk rond, speelt weer, ligt niet meer bij het drinkbakje en op de kale plekken verschijnen weer haartjes :-) hij weegt op het moment 5 kg.
We hopen dat het zo goed met hem blijft gaan.
:walking4:
Plaats reactie