Pagina 1 van 1

Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 16:38
door Lydiabol
Mijn poes Nora wordt nu sinds januari 2018 behandeld volgens de TR-methode. Ik ben zo blij dat ik dit gedaan heb, het gaat hartstikke goed met haar en van de suikerziekte is niks te merken. Ik word begeleid door het Amerikaanse forum www.diabeticcatcare.com en ben daar heel tevreden over. Nora wordt nauwlettend in de gaten gehouden en indien nodig wordt haar schaal (hoeveel insuline bij welke bloedglucose waarde) bijgesteld.
Het enige waarin haar leven nu verschilt van haar leven vóór de suikerziekte, is dat ik een paar keer per dag (minimaal 3 x, als ik curves maak meer) een bloeddruppeltje uit haar oorschelpje haal om te testen. Hier is ze helemaal aan gewend en ze vindt het absoluut niet erg, want na het testen krijgt ze iets lekkers (stukje gevriesdroogd vlees). Ze is inmiddels bijna 15 jaar oud en ze kan op deze manier nog jaren mee. Ze ziet er prima uit en zit goed in haar vel, ik geniet elke dag van haar. Ik weet niet of ze ooit nog in remissie zal gaan, maar ondenkbaar is dit niet. Op het Amerikaanse forum heeft men meegemaakt dat een kat na 8 jaar (!!!!!) nog in remissie is gegaan. En ook als dat niet zo is en al moet ik haar tot aan haar dood insuline geven (ze is aan de caninsulin), dan hebben wij daar geen van beiden problemen mee. Het leven is goed voor ons..............

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 17:11
door Moppie
Fijn dat t zo goed gaat :static: :catnutty:

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 17:18
door Tamara78
Goed om te horen. Leuk dat je weer wat laat weten en we kunnen mooi naar dit topic verwijzen als Tight Regulation op Caninsulin weer eens ter sprake komt. We verwijzen in dat geval altijd door naar een buitenlands forum. We begeleiden alleen Lantus volgens TR en dat heeft mijn voorkeur boven Caninsulin (vlakkere curve, 2 keer per dag meten en spuiten) Helaas wil alleen niet elke dierenarts het voorschrijven.

Om misverstanden te voorkomen: Uiteraard begeleiden we wel op Caninsulin, alleen niet volgens het TR protocol maar volgens het protocol dat de dierenarts ook hanteert.

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 17:21
door Jennie
Ik zou wel willen begeleiden met caninsulin-tr, maar heb daar de kennis en ervaring niet voor. En dan is het gewoon gevaarlijk.

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 19:49
door TamaraH
Fijn dat het zo goed gaat met Nora!

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 10 jan 2020 22:25
door bolle11
Fijn dat het goed gaat met Nora. :catnutty: :catnutty:

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 20 jan 2020 16:55
door Lydiabol
Op het amerikaanse forum zitten begeleiders voor alle soorten insuline die worden gebruikt: Lantus, Levemir, Prozinc, Caninsulin etc. etc. Ook zijn er op hun site heel veel artikelen te vinden over de theorie achter TR, over de pro's en contra's van de diverse insulinesoorten, over voeding etc. . Je steekt er heel veel van op, ongeacht of je nu van hun diensten gebruik maakt voor begeleiding of niet. Ik wist bijv. niet dat de reguliere dierenartsen bij hun begeleiding de gewenste glucosewaarde expres aan de hoge kant houden, uit angst voor hypo's. Volgens dr. Hodgekins is dat absoluut niet nodig, zij heeft in haar ziekenhuis in de loop der jaren duizenden suikerkatten behandeld en heeft volgens haar nog nooit ook maar één patiënt hoeven behandelen voor een hypo. Volgens haar ligt de ideale bloedsuikerwaarde voor een kat tussen de 2.1 en de 7.2 mmol en de begeleiding is er dan ook op gericht de kat zoveel mogelijk binnen die "ideale waardes" te houden. Alleen dan worden de lever en de alvleesklier gestimuleerd om "wakker te worden" en zelf weer in actie te komen bij de insulineproductie - uiteraard voor zover deze organen daar nog toe in staat zijn.

In de loop van de tijd dat ik Nora met TR behandel, heb ik een duidelijke verschuiving kunnen zien in de dagelijks gemeten waarden. De laatste tijd komt haar BG slechts zelden boven de 12 mmol uit, blijft meestal zelfs beneden de 10 mmol,terwijl de hoeveelheid insuline zoveel minder is dan voorheen. I.p.v. de 2,5 i.e die de reguliere dierenarts 2 x per dag voorschreef (zij had toen ook waardes van over de 30 mmol), goochel ik nu met insulinegiften van 0.5 of 0.75 ie. Meer heeft ze kennelijk niet nodig. Geen idee waar dit gaat eindigen, maar of ze nu ooit nog in remissie gaat of niet, de kwaliteit van leven is zoveel beter en dat is pure winst. Wat extra testen heb ik er graag voor over!

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 20 jan 2020 17:03
door Jennie
Geweldig, hoor!

Re: Nora nu bijna 3 jaar aan de TR

Geplaatst: 22 jan 2020 09:25
door doutze9
Nuttige informatie! En fijn dat het zo goed gaat met Nora! :static: