ProZinc mengen

Gesloten
Gebruikersavatar
Neeltje
Advies PZ-Can
Berichten: 74451
Lid geworden op: 13 mar 2009 17:48
Insuline: was Caninsulin

ProZinc mengen

Bericht door Neeltje » 04 feb 2022 19:53

Een flesje ProZinc mag absoluut niet geschud worden. Om de vloeistof goed te mengen houd je het flesje ondersteboven en rolt het voorzichtig tussen twee handen zoals op het volgende filmpje te zien is. In het filmpje zie je ook hoe je het spuitje vult.
>> https://www.google.com/search?client=fi ... WBvaboAw15

Het forum adviseert altijd om een klaargemaakt spuitje een paar minuten op temperatuur te laten komen voordat je het toedient.

Eenmaal gemengd, heeft de ProZinc-suspensie een wit, troebel uiterlijk. In insuline suspensies kunnen klontjes of zichtbare witte deeltjes worden gevormd: gebruik het product niet als klontjes of zichtbare witte deeltjes aanhouden nadat de injectieflacon voorzichtig is gerold.

Afbeelding
Links op de foto zie je een flesje ProZinc wat niet gemengd is, de vloeistof bovenop het bezinksel is helder. Je kunt de letters aan de achterkant van het etiket goed lezen. Rechts zie je het gemengde flesje, de vloeistof is egaal melkachtig.

Als een ongeopend flesje al langere tijd in de koelkast staat, kan het laagje op de bodem wat lastiger oplossen. Let hier dus goed op.

Afbeelding .......................Afbeelding
Op de foto hierboven zie je een flesje ProZinc ................................Hierboven een flesje ProZinc wat 12 uur niet is gerold
wat 6 uur van te voren gerold is
Gesloten