Het FreeStyle Libre Systeem

Gesloten
Gebruikersavatar
Neeltje
Advies PZ-Can
Berichten: 66365
Lid geworden op: 13 mar 2009 17:48
Insuline: was Caninsulin
Woonplaats: Eindhoven

Het FreeStyle Libre Systeem

Bericht door Neeltje » 16 jan 2020 20:12

Informatie van diabetescentrale.nl


De laatste tijd krijgen wij steeds meer vragen over de toepassing en beschikbaarheid van de FreeStyle Libre glucose sensor voor veterinaire toepassing.

FreeStyle Libre glucose sensor – niet meer prikken om de glucosewaarde te bepalen

De FreeStyle Libre glucose sensor (gaat 14 dagen mee) is een zogeheten Flash Glucose Monitoring systeem (FGM). Hierdoor hoeft er eigenlijk niet meer geprikt te worden om de glucose waarden te bepalen maar kunnen deze worden afgelezen met een reader (die tevens als glucosemeter kan dienen voor de paar keer dat er nog wel gemeten moet worden). Voor meer informatie over de humane toepassing zie o.a. onderstaande link

https://www.dvn.nl/nieuws/flash-glucose-monitoring

Gebruik FreeStyle Libre bij honden en katten

Net zoals het voor mensen een uitkomst is om minder vaak te hoeven prikken zou dit (juist ook) voor dieren kunnen gelden. Volgens 1 van onze klanten die de Libre gebruikt voor haar kat is dat op advies van het Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht.

Beschikbaarheid FreeStyle Libre sensoren via Abbott beperkt
Net zoals met de Freedom Lite meter en FreeStyle Lite glucose teststrips is fabrikant Abbott heel huiverig om zich (actief) te associëren met de veterinaire markt en richten zij zich alleen op de humane markt. Daar hebben ze, met de recente verruiming van de criteria voor de humane markt, het vooralsnog ook druk genoeg mee. Soms zijn er daarom ook leveringsproblemen met de sensoren en kunnen mensen maar een beperkt aantal sensoren per keer kopen.

Diabetescentrale
Wij kunnen (alleen) de FreeStyle Libre sensoren leveren. Onze klanten kopen daarom zelf online (https://www.freestylelibre.nl/) bij Abbott een reader). De sensoren gaan 14 dagen mee.

https://www.diabetescentrale.nl/glucose ... t?sku=1843
Gesloten